logo
logo_hpdi

Cum gandeste un leader?

Register Here!

Sintagma poate suna oarecum straniu. Aceasta pentru ca suntem obisnuiti sa asociem profesionalismul (care presupune  existenta unor scopuri si obiective, a unei metode, a unei directii clare si a unei viziuni, toate intr-un cadru organizat, pragmatic orientat) cu meseria, postul sau vocatia avute.

Ceea ce ne propune insa Jim Bagnola este o extindere a folosirii conceptului si, totodata, o pledoarie pentru un alt fel de a vedea conditia umana. Astfel, in perspectiva lui, aceasta nu este un simplu dat, o inzestrare rigida, primita “de-a gata”, care ne defineste punctual pe fiecare dintre noi cu particularitatile sale – aceleasi – de-a lungul vietii.

Umanitatea este, dimpotriva, un proces de constructie; fiecare dintre noi isi (re)creeaza propria conditie in mod autonom, asumat, prin transformari si repozitionari fata de propriile experiente. Raportul cu propria persoana si cu evenimentele vietii noastre este unul dinamic de permanenta evolutie, slefuire, redefinire prin investitie in noi insine, autodescoperire si adaptare.

A deveni o fiinta umana profesionista presupune, asadar, o pozitionare activa fata de noi insine. Am putea spune ca ne devenim proiect, ne asumam viata si propria persoana ca scopuri bine definite.

Un alt ingredient esential este si asumarea unei viziuni holiste despre minte (ganduri, emotii), corporalitate (sanatate) si activitate (inclusiv viata profesionala). Cele trei sunt, sustine Jim Bagnola, strans interconectate  si ceea ce se intampla intr-una din aceste trei sfere le afecteaza – pozitiv sau negativ – si pe celelalte. Astfel ca trebuie sa le privim si sa le tratam ca pe un intreg.

Iar, dintre acestea trei, cea care are cea mai mare putere de influenta este mintea noastra.  Jim Bagnola se aliniaza perspectivei potrivit careia schimbarea tiparelor noastre de gandire determina transformari si la nivelul starii noastre fizice sau al actiunilor noastre.

Invitatia la antrenament pentru a deveni fiinte umane profesioniste merge, astfel,  mana in mana cu indemnul de a ne juca constructiv cu gandurile si trairile noastre, de a le provoca, de a le schimba unghiurile si perspectivele.

De ce?

Tocmai pentru ca “atunci cand schimbam felul in care gandim despre lucruri, lucrurile despre care gandim se schimba la randul lor”.

Sursa:www.businessedu.ro

Evenimente cu Jim Bagnola:

Leader as a Coach- Bucuresti 6 iunie

Leading is everybody’s business- Timisoara 4 iunie