logo
logo_hpdi

23 Nov 2017

Masterclass Leading Millennials

Bucuresti, 23 noiembrie, Jim Bagnola

Bucuresti
Register Here!

Spre deosebire de percepţia majorităţii oamenilor, cei mai mulţi dintre „Millenniali” nu sunt în întregime visători. Ei influențează modalitatea în care vom lucra în anii următori.
Pe măsură ce această generație de consumatori digitali a început să iasă de pe băncile facultăţilor și să intre pe piața forței de muncă, au existat reacții rapide din partea generațiilor mai în vârstă. Millennialii au fost imediat categorisiţi ca fiind leneși  şi inclinaţi să ia totul în derâdere.
Ceea ce nu mulți știu este că „Millennialii” sunt în fruntea plutonului atunci când vine vorba de inovarea la locul de muncă. În aproape orice industrie, ei  reprezintă un procent din ce în ce mai mare din forța de muncă. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, au depăşit Generaţia  X ca fiind angajaţii cei mai numeroşi în demografia pieţei muncii.
Exista mari şanse ca în echipa ta să fie cel puţin un „ Millennial”. Deci, ce trebuie să ştii pentru a conduce o forță de muncă  dominată de  această generaţie?
Acest atelier interactiv, în egală măsură provocator și rapid, pune la încercare miturile majore despre conducere şi aduce  o nouă mentalitate. Întrebările vechi despre lideri  sunt abordate prin discuții de grup, clipuri video și alte exerciții și simulări pentru a implica participanții și pentru a învăța din experiență.

Data limita pentru inscrieri: 21 noiembrie 2017

Obiectiv:

Evoluţia individuală şi a echipei către următorul nivel al succesului, prin concentrarea  pe îmbunătățirea abilităților de comunicare, leadership și influență.

Scop:

Destrămarea mitologiei din jurul ideii  de „a conduce”  și introducerea de noi cunoștințe astfel încât leadership-ul autentic  să fie reflectat  și multiplicat la fiecare nivel al organizației. Efectele vor fi scăderea stresului şi creşterea productivităţii.

Topicuri:

 

  • Înțelegem diferitele valori și motivații ale forței noastre de muncă alcătuite din mai multe generaţii?
  • Cum ne asigurăm că îi găsim pe cei mai talentaţi?
  • Ce fel de mediu de lucru și ce practici dezvoltăm  pentru a menține retenția?
  • Studiile arată ca depăşirea excesivă a programului de lucru duce la  un angajament scăzut al angajaţilor, satisfacţie redusă la locul de muncă şi, implicit la o rata mai mare a demisiilor.  Cum abordăm acest dezechilibru?
  • Ca  „Baby Boomer”  sau „ Gen X”, care sunt unele dintre lucrurile pe care trebuie să le învăț sau să le schimb pentru a-i conduce pe  Millenniali?
  • Am persoanele potrivite care dispun de competențele necesare pentru a crea mai multă flexibilitate la locul de muncă?
  • Există diferențe în modul în care fiecare generație percepe recompensarea?
  • De ce înțelegerea forței de muncă formată din mai multe generaţii  este atât de importantă pentru conducătorii de astăzi?

 

Program:

09.30 – 10.00   Receptie

10.00 – 11.30  Leading Millennials – Modulul I

11.30 – 11.45   Coffee Break

11.45 – 13.00  Leading Millennials – Modulul II

13.00 – 14.00   Lunch

14.00 – 15.30  Leading Millennials – Modulul III

15.30 – 15.45   Coffee Break

15.45 – 17.00  Leading Millennials – Modulul IV

17.00 – 17.30   Ceremonia de incheiere